Er online lån en god ide?


loanonlineOm det kan kaldes en trend, og vigtigere om det er en god eller dårlig en, er der mange meninger om. Men sagen er den at flere og flere optager lån, og det er dagligt. Lån er ikke noget nyt, og har meget længe været brugt i forbindelse med finansiering og køb af hus og bil. Her gik man ned i banken hvor de gennemgik ens økonomi, og derudfra enten godkendte eller afslog lånet.

Det satte en stopper for mange af dem, der ikke havde råd til at tage så store lån som de ønskede, men det har tiden ændret på. De noget nyrer og meget populære online lån har haft en kraftig vækst de seneste år. Her er det meget let, næsten for let, at optage det ønskede lån. Et fælles krav der kommer igen fra alle udbyderne, er at man ikke må stå registreret i RKI eller debitor registret.

Hvor meget et online lån koster, og hvor meget der kan udbetales pr. gang svinger fra udbyder til udbyder. En enkelt udbyder tilbyder endda det første lån gratis, og dermed slipper man for de dyre omkostninger lånet ellers ville komme med. Det er et af de mere fornuftige valg til engangslån. Det er Lånpengesmart.DK der tilbyder denne service, og de har samtidigt et loft på første lån, hvorefter man kan låne flere og flere penge, jo flere lån man har optaget.

Er online lån så simpelt som det lyder?

Kort sagt ja, selve optagelsen af lånet er et klik væk. Er vi ude i at gennemskue renter og gebyrer og prisen på lånet, kan det være en mere indviklet sag. Her bliver man kastet i hoved med ord der i sig selv ikke giver mening, lave renter, ÅOP, og nogle gange gemmer de gebyret. Heldigvis har mange af dem en beregner der fortæller hvad prisen for lånet er, således at den selv regner procenter og det hele ud, og du får et beløb at forholde dig til.

Men som med alt andet der har med penge at gøre, ønsker vi at kunne sammenligne prisen på produktet med andre steder. Det sammen kan man gøre med lån, og dermed sikre sig det billigste lån muligt. Her er det ÅOP’en der kigges på. Det er den procentsats, den årlige omkostning i procent, der afgør om lånet er dyrt eller ej. Det er lovpligtigt at oplyse ÅOP’en på lånet. Dermed kan man indhente tilbud fra flere steder, og sammenligne ÅOP’en og finde det billigste lån.

Det skal dog noteres, at det kræver lånet er det samme alle steder for at kunne sammenlignes. Det nytter altså ikke at sammenligne et lån på 4000 kr med et på 6000 kr, og så forvente at kunne se hvilket der ville være billigst.