5 ting medierne ikke fortæller dig om Nørrebro

Besøg Nørrebros populære shoppingcenter

Medierne har længe beskrevet Nørrebro som en bydel, der er præget af uro, herunder især bandekriminalitet. Men er dette den eneste side af Nørrebro? Her bliver du præsenteret for fem ting, der beviser at Nørrebro har meget mere at byde på, end hvad medierne vælger at fremhæve.

1. New York Times kårer Nørrebro til Københavns smarteste kvarter

I sit rejsetillæg har New York Times omtalt Nørrebro som Københavns mest trendy område, når det drejer sig om mad, shopping og ikke mindst natteliv. Med sit brede udvalg af butikker og køkkener er Nørrebro hjemsted for alt fra sushibarer og cocktailbarer til designbutikker. Dette giver ifølge New York Times den samme stemning, som man ville opleve i det hippe område SoHo i New York.

2. Verdens eneste thailandske Michelin restaurant

Har man selv kendskab til det pulserende område omkring Skt. Hans Torv og Elmegade, burde det ikke undre nogen, at det især er denne del af Nørrebro, der bliver fremhævet af New York Times. Området bugner nemlig med små hyggelige og efterhånden trendy caféer samt specialbutikker. Samtidig huser dette område også verdens eneste thailandske Michelin-restaurant, Kiin Kiin, som absolut skulle være et besøg værd.

3. Pulserende bar- og natteliv

Foruden sine trendy og hyggelige gader, der flittigt besøges i dagtimerne, byder Nørrebro også på et pulserende natteliv. Med barer som The Barking Dog og GILT er mulighederne mange, hvad enten du er ude efter en klassisk engelsk pub-stemning eller har lyst til en lækker drink.

På Nørrebro kan du også besøge the Oak Room, som er byens første rigtige cocktail bar, og som også er blevet fremhævet af New York Times. Desuden har Nørrebro et godt udbud af ølbarer herunder Nørrebro Bryghus, der huserer den prisbelønnede brygmester, Anders Kissmeyer.

4. Gode shoppemuligheder til alle aldre i Nørrebro Bycenter

På trods af de mange muligheder for shopping i Nørrebros små gader er der et ofte overset alternativ, som mange familier såvel som enlige nyder stor gavn af. Der findes nemlig et shoppingcenter på Nørrebro, hvor der er samlet 23 af danskernes yndlingsbutikker. Her er det muligt at finde alt til både boligen og haven samt mode til både voksne og børn samlet ét sted i Nørrebro Bycenters overdækkede arkader.

5.Det familievenlige Nørrebro

Stik modsat af hvad medierne fremhæver, så vurderer Nørrebros beboere, at bydelen er god for børnefamilier. Dette viser en undersøgelse af Danbolig, hvor lokale kan stemme på de karakteristika, de synes er mest beskrivende for deres bydel.

At Nørrebro anses som god for børnefamilier kan forklares med blandt andet de mange andelslejligheder i bydelen, som ofte er billigere sammenlignet med lejligheder i populære områder som Frederiksberg og Østerbro.

Dette giver børnefamilier på Nørrebro mulighed for mere plads for pengene. Samtidig viser en undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, at en voksende andel af småbørnsfamilier bliver boende på Nørrebro efter familieforøgelse, hvilket må bekræfte børnevenligheden af bydelen.