Bliv klar til næste sommer med en isolering af sommerhuset

SommerhusIsolering

Selvom vinteren er over os og det føles som uendeligheder til næste sommer, kan man alligevel godt bruge den lange vintertid på noget fornuftigt. Er man en af de danskere der nyder at komme væk fra hverdagen og bo i sommerhuset i flere måneder, bør man med fordel overveje at få lavet en komplet og professionel isolering af sommerhuset.

Mange sommerhuse i Danmark har ofte mange år på bagen. Mange ældre sommerhuse og boliger der er bygget før 90’erne lever ikke op til den standard som sommerhuse idag bør have. Det betyder at de fleste sommerhuse ikke har den optimale isolering, som man ellers kan få idag.

Et dårligt isoleret sommerhus vil betyde ubehageligt indeklima og høje varmeregninger. Dette er især hvis man er typen der flytter hen og bor i sommerhuset fra forår til efterår. Et sommerhus der ikke er isoleret, vil bare stå og banke varme ud konstant, mens man skruer endnu mere op for varmen for at kompensere for dette.  Som førnævnt vil sommerhuset også have meget nemt ved at tage fugt ind, der kan være med til at ødelægge indeklimaet og endda selve sommerhuset.

Der er mange ting der skal tages i betragtning når man snakker om isolering, og vi vil her give et overblik over hvad der skal overvejes i den forbindelse:

  • Loftisolering
  • Tagisolering
  • Vægisolering
  • Facadeisolering
  • Isolering af døre og vinduer
  • Teknisk isolering

Isolering af sommerhus – Hvad er vigtigst

Det er mange ting at skulle få overblik over, og det kan derfor være nemmest at tage kontakt til gode håndværkere der kan rådgive på området. Derudover kan håndværkere også hjælpe med at lave isoleringen helt korrekt, og sparer dig for det omfattende arbejde det kan blive.

Ud af de mange punkter vil vi her tale om nogle af de vigtigste. Det første og vigtigste at få isoleret i et sommerhus, er det ydre. Her er det at facadeisolering og tagisolering samt dør og vindues isolering er vigtigt at prioritere. Man kan have nok så meget isolering indvendigt i huset, men hvis ydersiderne ikke er isoleret, vil varmen lynhurtigt forsvinde ud igennem der.

Da varme altid stiger opad, vil det være ved taget at det største varmetab vil forekomme, og bør derfor være det første sted man vurdere på isolationen. Et tag som ikke er isoleret kan også risikere at lække vand ind og dermed skabe fugtskader i værste tilfælde. Dernæst er det facaden man skal kigge på, da det er siderne af et sommerhus der bliver mest udsat for kolde vinde. Hertil er isoleringen af døre og vinduer også vigtig da det ofte er gennem små sprækker at varm luft vil sive ud. Vinduer af ældre dato vil også have en utrolig dårlig isolering og kulde vil nemt kunne slippe igennem det tynde glas.

Indvendig isolering af sommerhuset

Den indvendige isolering af sommerhuset kan tages i betragtning efter at man har fået styr på det ydre. Indvendig isolering består typisk af vægisolering samt teknisk isolering. Med en professionel vægisolering vil man kunne isolere varmen bedre fra rum til rum, fremfor at varmen breder sig ud over et større område og dermed ikke kan mærkes så effektiv. Der findes mange former for vægisolering og her bør man få professionel rådgivning fra sine håndværker om hvad der bedst kan betale sig for det enkelte sommerhus.

Teknisk isolering er ikke yderst vigtigt, men det kan være med til at få mere ud af den varme man henter ind til sommerhuset. Ved at isolere ledninger og varmerør ordentligt, mindsker man det varmetab der kan forekomme når varmen skal gennem de lange rør før det kan blive brugt.