Så ryd dog op

rod

Du har lige bygget stuen om, hvilket er ensbetydende med, at du nu står med to ting. For det første står du med en rigtig flot ny stue, som du virkelig skal til at nyde. For det andet du står med en masse byggeaffald, som du nu skal til at håndtere, inden du kan sætte dig tilfreds i sofaen.

Du har brugt weekenden på at bygge og har nu hverken tid eller overskud til, at tage dig af affaldet. Noget skal der gøres, det kan ikke bare blive liggende i stuen.

Ind bagi med det

Du kan selvfølgelig bare smide det “ind bagi bilen”, tage en fridag og pendle frem og tilbage til genbrugspladsen. En løsning som kan bruges, men også er meget besværlig da du nu skal til at tage fri fra jobbet, fordi affaldet jo ikke skal ligge en hel uge.

Du skal bruge tid på at sortere meget af dit affald og derefter lægge det i poser, hen til din far og låne bilen med jydekrog, for derefter at smutte en tur hen for at leje en trailer.

 

Lad det ligge til storskrald

En anden mulighed er, at lade skraldet ligge ude ved vejkanten indtil storskrald kommer og henter det. Da en ombygning af stuen fylder godt i skraldespanden, bliver du formentlig nødt til at lade det stå og vente på det bliver tid til storskraldstid igen.

En dejlig nem løsning, fordi du bare skal stille skraldet ud til vejen og vente på der kommer nogen og henter det for dig, hvilket er super bekvemmeligt.

Problemet er bare, at sådan en gang skrald fylder en del og det er heller ikke fedt at have halvdelen af indkørslen fyldt med skrald i 10 dage.

 

Få en skralde Taxa

Det er muligt af få nogen til at komme og hente affaldet hjemme hos dig selv af kommunen, uden for storskraldsafhentning, hvis du har en større mængde af affald, som er tilfældet ved en ombygning.

Det eneste problem med sådan en ordning er, at det ikke er sikkert de kommunale planer passer sammen med dine. Dette bringer os tilbage til start, hvor du skal tage fri en halv dag, for at vente på den kommunale service.

Der er dog en nemmere løsning end alle ovenstående muligheder. I dag tilbyder flere firmaer at komme og hente dit skrald når det passer dig, i stedet for det skal tilpasses en anden organisation.

JunkBusters er et eksempel på et firma, som tilbyder mange forskellige typer af afhentning af skrald, hvilket sker inden for et to timers vindue. Afhentningen kan ske både som hentning via lastbil, en container eller, hvor du selv smider dit affald i en stor affaldspose (som kan købes i alle byggemarkeder). Der så bliver stillet ned på gaden og samlet op.

Virksomheden tilbyder både afhentning hos private og erhverv, store som så. De sørger desuden for sorteringen af affaldet, som mindsker dit arbejde.

Det giver dig muligheden for at tilpasse din hverdag, så du kan komme af med skraldet og komme i gang med at nyde din nye stue.