Skab din egen japanske have med granitskærver

Dan din egen japanske have med brug af granitskærver

Er du en vaskeægte haveentusiast, så har du formentlig allerede stiftet bekendtskab med japanske haver. Hvis ikke, så er det på tide. De japanske haver har et helt særligt koncept, hvor det handler om at tage naturen tættere på. Derfor er alt, du finder i en japansk have, en miniature-udgave af den natur som ellers omgiver os.

Planter, sten og vand er essentielle elementer i en japansk have. Særligt granitskærver bruges i stor stil her. Hele formålet ved at danne en japansk have, er et danne et frirum, hvor du kan finde indre ro i en stresset hverdag. I denne artikel finder du ideer til, hvordan du kan skabe en japansk inspireret have ved brug af granitskærver.

Granitskærver: Et must i japanske haver

Det er egentlig en kunst i sig selv at definere, hvad en japansk have er. Nogle lægger vægt på de materialer, som er brugt i haven, andre mener at det er sammensætningen af elementer, som afgør om haven er japansk eller ej. Sidst er der de som mener, at runde former, granitskærver og – selvfølgelig, at en sø er altafgørende for havens japanske identitet.

Når du sætter dig for at skabe en japansk inspireret have i Danmark, er der i virkeligheden ingen regler for, hvornår du kan kalde din have japansk. Dog er granitskærvere fuldstændig grundlæggende for, at folk genkender din have som inspireret af den japanske stilart. Særligt bruges hvide granitskærver, men der findes ligeledes mange smukke eksempler hvor grå granitskærver er brugt til formålet.

Sådan kommer du igang

Det kan være svært at overskue, hvordan man kommer i gang med at anlægge sin japanske have. Især hvis din have er stor, kan det være svært at forestille sig, hvordan denne græsmark en dag skal være et sansefyldt paradis, der giver zen helt ud til fingerspidserne. Start derfor med at udpege et lille hjørne i din have, som skal forvandles.

Når du skal i gang med at hente inspiration til din japanske have, så er Google din bedste ven. Derudover er det en god ide at erhverve sig bøger om emnet. Disse kan hjælpe dig, når du løber tør for inspiration og desuden lærer dig en masse om meningen bag japanske haver. Det anbefales desuden at du ikke fælder nogle træer og buske til at starte med. Måske kan du bruge disse til noget. Granitskærver, blomster og andre elementer til din smukke have, kan du dog sagtens begynde at kigge efter.