Tendenser til soveværelset i 2019

Læs om de kommende tendenser for soveværelset i 2019

I ethvert hjem skal soveværelset fungere som et fristed fra omverdenen. Det giver derfor mening at afsætte tid til at gøre dette værelse særligt indbydende og behageligt. Mangel på inspiration kan dog sætte en stopper for selv den bedste indretningsdesigner. Heldigvis er der ikke mangel på idéer til soveværelset i det nye år. Her er en kort opsummering af de nyeste tendenser.

Fokus på sengen

Gør dit soveværelse til din drømmeoase ved at fokusere på sengen. En simpel måde at gøre dette på er at bruge en fremtrædende sengegavl, som er stort nok til at læne sig mod for at læse eller slappe af før sengetid. Polstrede hovedgavle er blevet virkelig populære de seneste år, og der er flere gør-det-selv-vejledninger på nettet, der kan hjælpe dig med at lave din egen. Hvis gør-det-selv ikke er noget for dig, kan du tage et gik forbi din lokale sengebutik eller se udvalget online. Tilføj fire eller flere puder til din seng for at få den til at se behagelig ud og give rummet et mere royalt ‘look’. Skab sammenhæng i dit soveværelse ved at bruge en ensartet farvepalet, der forbinder møblerne visuelt.

Monokromt farvevalg

Udforsk dristige farver, og prøv at bruge en monokromatisk tilgang i soveværelset. Med dette farveskema dominerer én farve i forskellige nuancer dit soveværelse, herunder sengetøj, gardiner, møbler, tæpper osv. Det gode ved et monokromatisk tema er, at det er nemt at matche møbler med dit farveskema. Selvfølgelig skal du være opmærksom på at vælge den rigtige farve, som passer til din smag og udvalget af soveværelsesmøbler.

Vægdekorationer

Dekorationer på væggene kan gøre meget for dit soveværelse – både på godt og ondt, så vær omhyggelig med dine valg. Ved at hænge et maleri op over din seng skaber du et fokuspunkt, som kan virke beroligende. En væg med en anden farve eller tone (accentvæg) tilføjer en ekstra dimension til dit værelse. Du kan også ekperimentere med en accentvæg med andre teksturer og mønstre ved at bruge tapet med mønstre eller billeder. Resten af væggene kan males med samme farve og uden mønstre og teksturer.

Moderne elementer

De tre mest fremtrædende elementer i et moderne soveværelse er rene linjer, simple accent-dekorationer og masser af naturligt lys. Møbler bør have lige linjer og former. Undgå at købe overdimensionerede møbler, da de vil virke dominerende og forstyrrende. Udvælg enkelte fremtrædende elementer til at give værelset kant. Dette kan være en accentvæg, en vase der står i kontrast til resten af møblerne og farveskemaet, eller store puder i dybere toner end resten af rummet. Udnyt vinduerne i dit soveværelse til at lade masser af naturligt lys komme ind udefra.